Forum Depression och ångest


Ännu en tråd om SSRI

Finns det någon som behövt vänta mer än 3 veckor för att få effekt av en SSRI. Fick cipralex mot ångest och det har bara blivit värre, är nu i vecka 4. Mornarna är hemska och jobbar jag inte så kommer jag banne mig knappt ur sängen pga låg motivation och trötthet. Pratade med läk igår som sa att hålla ut minst 6 veckor då SSRI kan behöva den tiden för att slå till. Hur lång tid tog det innan du fick effekt. (har kollat efter liknande trådar men hittade inga)

Just cipralex var en av de första medicinerna jag provade och tyvärr hade de ingen effekt på mig. Minns inte var läkaren sade om tiden men provade i tre månader om jag inte minns rätt. Nu äter jag voxra och där kände jag bättring efter 4-5 veckor. Hoppas du snart känner en positiv effekt av din medicin. Kramar


Hej thisis333! Det kan oerhört lång tid innan antidepp/ångestmediciner börjar ge tillfredställande effekt. Har du trappat upp nåt i dos sen du började? det är så individuellt med mediciner hur dom funkar..på mig funkar inget bra. Lynx: jag äter just nu Voxra också..men ingen större effekt på deppen. Ligger på 150 i dos..har vid ett tidigare tillfälle haft 300 mg om dan. men min nya läkare vill inte skriva upp dosen..han har fått för sig att denna medicin är så otroligt potent..vilket är helt fel. Den skrivs ju ut till folk som ska sluta röka med. Går tydligen på samma receptorer i hjärnan där röksuget ligger. Vilken dos ligger du på Lynx?


Dysthymia: Jag fick börja på 5mg . Körde på det i en vecka innan jag trappade upp till 10mg. Är inne på 4e veckan på 10 mg. En del biverkningar har lagt sig men mår eg sämre än jag gjorde när jag började. Framföralllt känns kroppen spänd som en fiolsträng, är trött och mår illa mest hela tiden, antar att det är ångest i fysisk form ). Kände mig inte depremerad när jag började men har även fått en släng av deppkänslor den senaste veckan.


Började med 10mg Citalopram, och efter en vecka ökade jag dosen till 20mg. Det tog ca tre veckor innan det började få effekt, och den andra veckan var jag sjukt deppig och sov bort flera timmar/dag (var ledig just den veckan, därav att jag inte var på jobbet). Dock så blev jag piggare efter tre-fyra veckor och medicinen började få effekt. Tröttheten försvann även den efter ett par veckor, dock så gäspade jag nästan konstant i två månaders tid. Så det tar ett par veckor innan effekten märks av och biverkningarna lugnar ner sig.


leoj: God känsla när det vänder. Har haft lite andra SSRI innan och de har funkat snabbare än så här så därför blir jag osäker. Av olika anledningar fick jag prova Cipralex denna gången istället för Paroxetin som jag haft tidigare. Hade hoppats på att kroppen skulle svara innan Jul men så verkar inte bli fallet. Eller ja än så länge svarar systemet med ett "Nej du"


thisis: ja, då kanske du ska ligga kvar ett tag på samma dos om du verkar känna en del biverkningar. hoppas det blir bättre om ett par veckor då!


Hej Jag tänkte uppdatera statusen för ev andra som har samma fråga då de flesta av oss vet hur frustrerande det kan vara att vänta på effekt av en medicin. Jag hade gett upp när det efter 6 veckor började vända. Biverkningarna gav med sig nästan helt och ångesten började släppa. Nu 8 veckor in i behandlingen märker jag stor skillnad. Det går lite fram och tillbaka men det är något helt annat än tidigare. Även om detta är min individuella upplevelse så kanske det kan ge hopp åt någon som känner frustration under insättning av en medicin.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons