Forum Depression och ångest


Ang,Lyrica!

Någon som har erfarenhet av T Lyrica? Biverkningar? Jag är vettskrämd för att gå upp i vikt.

Jag har läst mycket om lyrica på nätet eftersom jag ska börja med det nästa vecka. Precis som med alla antidepp så verkar det som att vissa går ner i vikt och vissa går upp. Jag har dock jättestora förhoppningar på lyrica! Tanken på ett läkemedel som dämpar oro och ångest samtidigt som det inte är vanebildande är ju fantastisk. Min läkare sa att man försöker få många som är beroende av stesolid att gå över till lyrica så det måste ju ha en rätt bra lugnande effekt. Jag har dessutom hört att anledningen att folk går upp är att vissa läkemedel gör att man blir mer hungrig och om man märker det så kan man ju faktiskt låta bli att äta mer fast man har stor aptit, om man är mån om vikten.


Jag äter Lyrcia o hade inga biverkningar förän jag kom upp ÖVER maxdos. Gick inget upp i vikt o inga andra biverkningar heller. Tyvärr måste jag ofta äta skyhöga doser av mediciner men om du bara håller dig inom normaldosen så tycker jag ska du prova. Jag har ni sänkt dosen o biverkningarna är borta o jag har fortfarande en del effekt av medicinen.


Jag fick känsla över att man drog på sig vätska av medicinen och gick upp i vikt av detta?? Jag har anorexia, håller på att tillfriskna. Jag kan absolut inte ta en medicin som leder till viktuppgång. Det skulle resultera i att jag slutar äta. Jag äter nu regelbundet 8-12-17-20, varierad kost och normala portioner. Tror Ni jag kan vara lugn över att inte gå upp i vikt? Men vad har jag för val? Orkar inte må så här dåligt.


Medicinen kommer inte få dig att samla vätska i kroppen. Jag har inte sett någon information om en sådan bieffekt någonstans. Jag tror att du kan vara helt lugn. Förhoppningsvis hjälper medicinen dig att bli frisk från anorexin.


JAg ska antagligen också börja med lyrica och jag har anorexia. Hoppas verkligen att man inte blir hungrig av den....håller med dig....


Jag tar Saroten 10 mg, Lamictal 75mg, Cipralex 7,5mg samt Lyrica 50mg*3 och har äntligen hittat en fungerade medicinering. Det stämmer att man kan samla på sig vätska av Lyrica. Jag gjorde det första ca 6-8 veckorna, men sedan avtog den biverkningen. Jag tror att det är viktigt att hjälpa till själv genom att promenera, springa, träna etc. Får du upp pulsen lite så hjälper man lymfa & njurar att göra sig av med överflödsvätska. Det är i varje fall min erfarenhet. Efter tillägget av Lyrica har mycket av min ångest försvunnit, jag är mer motiverad, piggare på dagarna och sover bättre på nätterna (kombinationen Saroten+Lyrica är jättebra för god sömn). Jag kan dock varna för stark yrsel och minnesstörningar i början av Lyricabehandling. Var försiktig och öka dosen långsamt så är det uthärdligt. Min yrsel är helt borta nu och minnet återställt. Jag har dessutom faktiskt gått ner ett par kilo efter tre månaders behandling pga av ökad motivation för aktiviteter och träning. Lycka till och "härda ut" eventuella biverkningar. Dom går ofta över/


hej har inte haft några biverkningar av lyric förutm yrsel i början men har inte gått upp i vikt o sen hjälper den så bra mot ångest åt ju sobril fört men lyrican är minst lika bra


jag kan ärligt säga att lyrica antagligen har räddat mitt liv. den där gnagande oron som jag har haft sen jag var ca 3år, är nästan borta.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons