Forum Depression och ångest


Ångest/depression

Jag har under en lång tid mått väldigt dåligt. Har precis fått mitt första jobb jag trodde problemen skulle bli bättre, men så var inte fallet.
Jag är 23år nu och aldrig sökt hjälp.. Jag har haft ångest många år. Nu har jag börjat få panikångest, vaknar flera gånger på natten och kallsvettas. känner ingen livslust eller glädje längre.
Min fråga är då vart jag ska vända mig gällande mitt problem? 
 
mvh

Jag är snart 40 och har aldrig sökt hjälp. Har känt som du i stort sett hela mitt liv. Nu börjar det bli jobbigt på allvar för mig. Jag känner som du, ångest, ingen livslust eller glädje för nåt. Jag har igentligen inga vänner kvar, jag vet fortfarande inte varför men jagh skulle inte bli förvånad ifall det har med hur jag är som person att göra. 
Jag kommer att kontakta vårdcentralen, sen ta det därifrån. Jag kommer boka en tid, vara helt ärlig med hur jag känner, och säga att jag vill gå till någon som kan ta itu med den jag är. För jag har inte lyckats. 
En vän löste sin ångest genom att ta livet av sig. Något som är ganska vanligt för folk med ångest. Jag tror att både du och jag förstår att den ångest vi båda har inte är en "fas" som du går igenom. Är det en fas går man ur den ganska snabbt. 
Problemet för oss båda är att vi lever i sverige, och här i sverige så är det värsta som kan hända en människa, är att må som vi. för det är otroligt svårt att få hjälp. Så jag kommer nog google en del, kolla om det finns en hjälp organisation som man kan komma i kontakt med och tunnlas vidare till rätt ställe och person. 
http://balansriks.se/
kolla den. 
 
Lycka till, bestäm dig för att det får vara nog med att må skit Rd, och fan ta och se till att du får hjälp. Gör inte som jag och tro att du kan lösa de inre konflikter, tankar eller bara det täcke av ångest som kan komma helt utan anledning. Jag känner verkligen av att jag har blivit konstigare med åren pga detta. Dvs, hur man interagerar socialt, vill aldrig släppa in någon, har sjukt svårt att lita på folk, men jag försöker intala mig att sådana känslor, är fel. Alla är inte ute efter en, detta är skit som jag borde upptäckt tidigare, nu känns det som om jag tappat ett helt liv. Något som bara är mat för ångesten.
 
Lycka till RD! kämpa för din rätt att må bra.


Hej till er båda.
Jag blir alldeles förtvivlad då jag läser vad ni skrivit. Förtvivlad för att det FINNS hjälp att få!
Jag har själv levt med ångest i större delen av mitt liv och har både sökt och fått adekvat hjälp.
Mediciner har hjälpt mig enormt och med samtidig KBT- kognitiv beteendeterapi så har jag fått
tillbaka livslusten och mått riktigt bra, i perioder. Just nu så har jag fått diagnosen bipolär vilket
förklarar så mycket för mig som person och vem jag faktiskt är, men det är en annan historia.
Depression/ångest går att komma tillrätta med.
Gå via vårdcentralen eller sök direkt till en öppenpsykiatrisk mottagning. Var absolut inte rädd
för att söka hjälp. Det är inget konstigt eller genant. Depression, ångest, social fobi, panikångest,
mm är sjukdomar som är behandlingsbara!
Att må så skrutt som ni gör ska man inte behöva göra!!
Kramar till er och hoppas ni söker hjälp!
// Qwerty


Har man ångest, depression eller liknande länge nog så slutar man tillslut att känna något i huvudtaget, söker vård och ger det ett försök, eller tar sitt liv.Jag känner varken glädje eller sorg, jag har sökt vård utan framgång(går fortfarande i hopp om att jag ev. skall kunna känna och identifiera känslor) och jag har försökt att ta mitt liv flertal gånger. Första gången var jag bara 12-13 år gammal och minns inte ett smack, har bara fått höra av nära och kära.Sök vård men, var uppmärksam när de erbjuder läkemedel. Läs på om olika SSRI preparat osv innan du söker hjälp av läkare, psykologer osv för 90% av dem är stolpskott som inte kan ett smack. Jag har stora erfarenheter när det kommer till hur korkad vården är tyvärr och dom är EXPERTER på att slussa runt en för att de vill inte ta ansvar för individer som lider och behöver hjälp. Jag är en produkt av detta vårdsystem.OBS! KBT är ren skit. Vill du veta varför så får du fråga.SSRI: http://sv.wikipedia.org/wiki/Selektiva_serotonin%C3%A5terupptagsh%C3%A4mmare

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons