Forum Depression och ångest


Ångest för allt

hejhej e en tjej på snart 19 år , tänkte skriva lite om min ångest som jag har och om det e någon som känner igen sej. Allt började för ungefär 2 år sedan ? Då började det med att jag inte kunde ta spårvagnen för att jag trodde att det var någon på just vagnen som ville åt mej jag sprang hem halvgråtandes och mitt hjärta slog så fort att det ekade i mitt huvud, kan fortfarande inte ta vagnen och om jag gör det så tar jag fram något vasst ifall nån ska attackera mej. Har inte kunnat sova i mitt rum på 1 och ett halvt år har sovit jämte mamma eller hos kompisar för tror att någon e i mitt rum och vill åt mej. Kan sitta och stirra i timmar så att jag ska vara beredd när nånting händer och när jag kommer på mej själv att ja beter mej som ja e dum i huvudet får ja ångest. Ångesten kommmer som ett knivhugg som bara hugger o hugger o huggger. På jobbet är jag väldigt duktig men sen får jag ångest över att jag bara jobbar hela tiden så då tog jag ledigt men då får jag ännu mer ångest för jag e rädd att jag kommmer få skit för det eller till och med sparkad. Får ångest över att jag inte träffar min familj mer än vad jag gör, får ångest över att jag inte tagit studenten, får ångest över att jag gått upp 5 kilo, får ångest över att jag spenderat för mycket pengar den här veckan, om jag köper ett klädesplagg till mej själv så slutar det oftast med att jag lämnar tillbaks det för jag får ångest. 6-9 månader efter att jag o mitt ex gjorde slut hade jag sex igen och då hade jag sådan ångest att jag ville dö jag villle bara dö, jag försökte ha sex igen men det blev samma sak igen , jag kände mej som världens äckligaste hora och ångesten bara högg mej om o om igen. Jag har Adhd också men vet inte om det gör nån skillnad? men men de e typ såna småsaker jag har ångest för 24/7. kul tjej

Du verkar ha det oerhört jobbigt med ångest i flera situationer. Har du sökt hjälp för detta? Tala med dem inom vården och hör om du kan få nån slags samtalsterapi för ditt dåliga mående, för så här ska du ju inte behöva gå o må :( Om du vill kan du ju dra en kopia på det du skrev här och ha med dig dit... ifall du har svårt för att berätta... så mitt råd är att du söker hjälp, jag tror det finns hjälp så du kan få må bättre igen.


Det e just det att jag har svårt att ta steget o söka den där hjälpen, men kanske ska ta ditt råd o dra en kopia så kanske det känns lättare, tack så mkt !


Du kanske har en funktion inom ditt landsting så du kan skicka meddelande via webben t o m. Kopiera din text där och skriva att du behöver en läkartid eller kanske t o m direktkontakt med en kurator eller liknande för rådgivande samtal. Tänkte bara att det kanske känns lättare att komma över tröskeln att ta en första kontakt om du kan skriva via datorn och slipper ringa. Innan de införde "mina vårdkontakter" i mitt landsting (eller hur det nu heter igen... minns inte nu) så gick det maila som vanligt till vårdcentralen o sjukhuset... så om ni inte har "mina vårdkontakter" kanske du kan maila...


Ja det blir en ond cirkel för dig det här!! att ångesten ökar för nästan allt......kanske lättare för dig att skriva till vårdkontakter och be dem ta kontakt med dig! de är ju insatta i sådan problematik så dra dig inte för att som skriva ned som du gjort här så bra uttryckt!!! det finns hjälp att få!! jag hoppas att du skriver.........det är ändå enklare än att ta telefon!? skriv gärna igen och berätta hur det gått!!! ta mod NU! och vi finns ju här som pushar dig!!!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons