Forum Depression och ångest


Ang dieter

Det har debatterats mycket ang dieter här sista tiden. Jag hittade en artikel på expressen.se ang det se länk: (den som är intresserad) http://www.expressen.se/halsa/1.1472854/barn-dog-av-den-populara-fettdieten Jag tolkar artikeln som att man ska vara försiktig med att följa dieter, man ska ha lite koll på vad man gör... det kan bli oerhört fel annars. Att äta lite avvikande normalt en tid för att ändra sitt mående, sin vikt o andra anledningar är säkert okej, men att gå till överdrift så det blir extremt kan nog vara skadligt. Och absolut vara försiktig med barnen framför allt.

Fettforskare varnar för fett-dieten: http://www.expressen.se/halsa/1.1383893/svenskarnas-nya-feta-trend


Och så ett sista inledande inlägg här: "Varning - ät inte! Mättat fett: Är det farliga fettet som höjer kolesterolet och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Animaliska fetter är mer mättade än vegetabiliska. Känns igen på den fasta konsistensen. Kokosfett Choklad, ljus och mörk Smör Grädde Ost Crème fraiche Anka Gris Nöt Ister Kakor Bearnaisesås Hollandaisesås Källa: http://www.expressen.se/1.312092


jag håller med dig, LÅT BARNEN VARA IFRED!! O LÅT DEM ÄTA NORMAL KOST O INTE HÅLLA PÅ MED DIETER, BARNEN SKA INTE VARA NÅ FÖRSÖKSKANINER, jag tkr inte heller att man ska låta barn vara vegetarianer förräns dem vuxit till sig, nu kommer man väl få skit för att man har åsikter igen,, som vuxen kan man välja o mixtra o experimentera med sin hälsa, det e upp till var o en,,,,men låt bli barnen,, kram /TC


Nu kör vi här istället. Skönt. Okallu, Är du för att vi människor ska äta konstgjorda margarinfetter, onaturliga omega-6 rika matoljor samt en stor del av tallriken från sockerkedjor? Eller är du för att vi ska fortsätta äta åt det hållet som vi människor ätit under mer än 99% av vår tid här på jorden? Exprssenlänken handlar just om det. Claude Marcus, KI som helt misslyckas med sina svältmetoder på de feta ungdomarna och nu börjat magstympa tonåringar så att dom kan fortsätta äta en onaturlig kost. Eller Annika Dahlqvist, som har med sitt mod fått flera hundra tusen männskor i sverige att bli smalare och friskare de senaste åren.


I din kommentar "Mättat fett: Är det farliga fettet som höjer kolesterolet och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom." Trött gammal antifettfropaganda..Detta är en av vår tids största vandringssägner. Vet ni hur det startade? Jag skickade en länk, underskriven av en stor del av de namnkunnigaste inom detta område i Sverige i "den andra tråden" från läkartidningen. Läs här lika gärna: http://www.kostdoktorn.se/livsmedelsverket-avfardas-i-dagens-medicin Kan ni inte besvara den först istället?


okallu Du måste ta bort denna länk ur Foruminlägget: http://www.expressen.se/halsa/1.1472854/barn-dog-av-den-populara-fettdieten Dessa barn dog av selenbrist. Ingen förespråkar en kost som är i närheten av vad dessa epileptiska barn ätit. Jag skrev det i förra tråden eftersom läkaren på Netdoktor tyckte att selenbrist kunde sammankopplas med depression. Äter man 2 ägg så har man i stort sett dagsbehovet av selen. Selen finns i alla animaliska livsmedel och de som äter LCHF får ofta i sig dagsbehovet flera gånger om. Epileptiker mår annars bra på lågkolhydratkost, men det gäller ju att se till så att dom får i sig kött, fisk och ägg mm.


Hm enligt min åsikt så får okallu lägga ut vilka länkar hon vill, så länge det inte strider på netdoktor. Argumentet att ny forskning visar nya rön gör faktiskt bara att vi inte heller kan lita på LCHF forskning, det kan ju komma ny forskning i morgon som visar något helt annat. Det enda vi vet är att människor dör, förr eller senare oavsett vad vi äter. Glad påsk på er alla.


Ärla, Rubriken "Barn dog av den populära fettdieten" är satta av expressens medarbetare. Den populära fettdieten jag pratar om ger inga dödsfall av selenbrist. Har gärna länken kvar för att tala om att ni redan från början har inställningen att vår naturliga kost gör att barnen dör. Apropå barn och naturlig kost. Modersmjölken består av mycket livsfarligt mättat fett. Tänka vad naturen måste vara ond som redan innan barnet fyllt ett börjat ge den åderförkalkning. Ärla, Det finns inget som heter LCHF forskning. Ingen verkar vilja forska på om naturlig mar ger hälsa. Det är oftast läkemedelsbolag och livsmedelsproducenter som som betalar forskning. Dom är absolut inte intresserade av att människor ska äta sig friska.


Och om ordet "Diet" De som äter LCHF, om vi nu ska prata om det så kallar dom det inte ens diet. En diet är något man äter en kort period för att göra en förändring. LCHF är ett sätt att äta så lika det som vi människor här i norden ätit sedan inlandsisen drog sig tillbaka. Man tittar kosten hos de fortfarande friska befolkningar som inte börjat äta vår västerländska kost eller på historiska dokument (böcker). Ett viktigt krav är också att dom har friska tänder. Vissa folkslag som äter mer majs och stälkelserik mat, men ändå traditionell föda får stora problem med karies och tandlossning. I några söderhavsöar var självmord pga tandproblem väldigt vanligt. Man tittar också vad utgrävningar visat i form av bristsjukdomar (syns i skelettet). Det fanns inga bristsjukdomar på jägarbefolkningarna, till skillnad från den senare tidens jordbruksbefolkningar.


Fett och kolesterol - fyra paradoxer (Öppet brev till forskarsamhället) Denna länk kan de som har lust läsa. http://www.newsmill.se/artikel/2009/04/02/fett-och-kolesterol-fyra-paradoxer-oppet-brev-till-forskarsamhallet Glad Påsk


." Den populära fettdieten jag pratar om ger inga dödsfall av selenbrist. " " Det finns inget som heter LCHF forskning. Ingen verkar vilja forska på om naturlig mar ger hälsa. " Ingen forskar och ändå vet du konsekvenserna, intressant argumetation.


Nu är ju problemet willej att du inte riktigt har förstått reaktionen fråm människor..du har inte någon som helst kunskap om depression ..du skriver emot dej själv och drar hela tiden upp argument som du anpassar efter andras åsikter..Att äta rätt och leva sunt..det är inget fel med den saken..att rätt kost är bra finns det förmodligen INGEN som säger emot ..man väljer däremot själv vad som är rätt kost...ibland tillsammans med dietister..o du är inte en dietist , du hävdar att roten till allt onda ligger i fel kost..och det här botar allt enligt dej. Ska ge dej en nyhet som du förmodligen inte vet om. Det botar inte depressioner..det botar inte MS det botar inte "flickor" med ätstörningar...det botar ingenting. För allt det här ligger på andra grunder och man blir inte botad och man skulle ha utvecklat dom här sjukdomarna ändå oavsett vad man har ätit i sitt liv. Du gnäller på expressens medarbetare..för att dom i ditt tycke inte har skrivit rätt..men du själv far ut med ren propaganda för en sak som inte stämmer , det är din totala okunnighet om sjukdomar vs mat som gör att människor tar illa vid sej..med all rätt!


okallu Du måste ta bort denna länk ur Foruminlägget willeJ, sorry, nu e jag här oxå, men jag tänker inte beblanda mig i diskussionen om dieter, men ditt inlägg,här ovanför( inklistrad, sry) tycker jag e helt sjukt, varför ska okallu ta bort sin länk som hon lagt in, i sin egen tråd dessutom, hon visar ju bara det hon läst, du har ju lagt ut hur mkt länkar som helst, vari ligger skillnaden?? att du anser att okallus åsikter e fel, o dina rätt??? hur var det nu igen, det här med, att vi alla får ha egna åsikter? att man säger till dig att inte älta, det e inte okej, men att be ngn ta bort sitt inlägg, det e ok? dessutom kan man inte radera ngt på forumet, det gör redaktionen isåfall, om det e ngt som räknas som kränkande,, /TC


WilleJ skrev: "Okallu, Är du för att vi människor ska äta konstgjorda margarinfetter, onaturliga omega-6 rika matoljor samt en stor del av tallriken från sockerkedjor? Eller är du för att vi ska fortsätta äta åt det hållet som vi människor ätit under mer än 99% av vår tid här på jorden?" Varför frågar du om två ytterligheter? Varför inte något mittemellan, lite lagom...? Sådär lagom av allting... lite av allt så håller nog kroppen längst. Inga ytterligheter alltså... inte massor av en produkt utan blandad kompott så man får i sig ALLA nyttigheter! WilleJ skrev: "okallu Du måste ta bort denna länk ur Foruminlägget: http://www.expressen.se/halsa/1.1472854/barn-dog-av-den-populara-fettdieten" Jaså du tycker jag "måste" ta bort länken... pga att DU anser den felaktig? Nä vill du ha bort något får du tala med redaktionen här på nd. Själv skriver du massor av länkar som många andra inte håller med dig om... ta bort dem själv du då... om du tycker det ska vara så... *visslar* WilleJ skrev: "Trött gammal antifettfropaganda..Detta är en av vår tids största vandringssägner" Okej, tyck det om du vill... jag bryr mig faktiskt inte... jag har två föräldrar med hjärt-kärl-sjukdomar, den ena av dem är avliden. Tror jag litar mer på läkarvetenskapen än dig. Tack vare läkarvetenskapen lever mamma än :-) Men det var nära hon strök med i vintras när de la om dieten TILL FETARE!!! Men det gick bra till slut... puh. Så mina tidigare erfarenheter av mer fett är liksom inte så "trevliga"... nya erfarenheter, år 2009, inte trött gammal antifettpropaganda. Ang diet eller inte diet, ena stunden är det en diet och andra stunden "ett sätt att äta". Ett sätt att äta är att äta allsidigt så inte brister uppstår... som t ex selenbrist.. jaja... nog om det. Ärligt talat, nog om hela baletten. Jag ids inte mer... tänker inte debattera dieter längre... sorry, men känn er fria att fortsätta ni som vill. Jag kommer inte att svara mer här... gäääsp. Har annat för mig. Glad påsk gott folk!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons