Forum Depression & ångest


Forumtråd: Förödande alkohol

Finns det någon mer här som har haft/har problem med alkohol ? Hör gärna av er i så fall. Det nämns nog alltför sällan om alkoholens förödande effekt. Hermes

Jag har haft väldigt svåra alkoholproblem, vilka har förvärrat min sociala fobi. Det har funnits tider i mitt liv, då jag drack dygnet runt. Jag försökte fly från mig själv. Mången gång var jag inställd på att begå självmord, men vågade ej. I stället satte jag igång ett kopiöst drickande. Just för tillfället känner jag en längtan efter att vara ständigt drogad.


Min uppväxt är kantad av alkoholmissbrukets mörka sida och jag ger mej sällan in i samtal om detta utan psykologstöd vid sidan om... för det är så djupt rotade händelser i min barndom jag minns... Missbruk i barnfamiljer är tragiskt och något som små barn inte bör behöva uppleva... då föräldrarna... ja... orkar inte skriva mer om det nu :-( Men har en känsla av att vi är fler som känner till hur det kan vara :-( Tyvärr...


nja... prissänkningen på sprit gör ju spriten till ett mindre problem - alltid nån jäkla nytta med att va med i EU :)


Har varit gift med en alkoholist, så ja vet hur mycket det kan förstöra. Först nu 20 år senare har jag fått det bearbetat men det har varit jobbit, för han blev väldigt våldsam när han drack. Så ja får vara glad att jag och min äldsta son fortfarande lever. Sprit e tillåtet så länge man håller koll på vad man sysslar med!


Jag är inte alkoholist kan vara utan den om jag vill , har tyvärr vuxit upp med föräldrar som dricker .. vet vad det innebär:( kan kontrollera mitt drickande om jag vill .Hatar fulla människor , som blir agressiva o har sig på alla möjliga sätt..


Jag har haft det Inte varit alkoholist den bemärkelsen, men haft alkoholproblem Drack mkt vin förut på helgerna mest Kunde dricka upp en Bag in box på en helg Köper numera inte alkohol, o gör jag, så defenitivt inte bag in box har lyckats avhålla mej alkohol i 1/2 år o planen är att bara drcika måttligt o i sällskap Men förra lördagen o denna kunde jag inte hålla mej drack lite vin, blev bara salonsgs, men blev ledsen ändå, för jag var ensam..Kontakta mej!


Jag har varit nykter och drogfri i åtta år och haft ett långt missbruk bakom mig och även levt i sådana relationer. Hör gärna av dig på min sida om du vill skriva mer privat. Annars lycka till.


Har aldrig haft problem vare sig med eller utan alkohol. Är uppvuxen med en pappa som var alkoholist när han träffade mamma, de har under hela min uppväcttid sedan varit absolutister. Jag har aldrig sett en flaska sprit i mitt barndomshem. Men på makens sida är både mamman och pappan tunga missbrukare. Vilket förstör för våra två döttrar. Jag lider med barn och medbereonde fruar och män som lever med alkoholen och dess förrädiskhet. Kramisar


Jopp, dessvärre min största last, men hjälper nästan alltid, tyvärr ska man väl säga...

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons