Forum Depression och ångest


Alkohol + mediciner

Alltså, VARFÖR ska man inte äta medicin o dricka alkohol? Är det för att medicinen tappar effekt? För att den får oväntat effekt? För att ingen vet, så det är bara ett allmänt råd? För att man inte borde dricka alkohol när man mår dåligt - medicin eller ej? För man kräks? Vilka mediciner är egentligen farliga ihop med alkohol på riktigt? Har svårt att få respekt för rådet när det verkar gälla generellt för varenda medicin, som om man skriver det av slentrian i alla bipacksedlar.

ja säg det jag skiter fullständigt i det o det har aldrig hänt nåt för mej iaf. men man ska väl inte det för att man kan få hjärtstopp osv.. så det är väl inget bra om oturen eller turen är framme , beror väl på hur man vill se det. men ta det lugnt.. kraaam scooby.


Vissa reagerar inte så bra på meds + alkohol. Jag reagerar inte alls. Men chansa inte.


Vissa mediciner kan vara skadligt att ta tillsammans med alkohol, ex alkohol + alvedon (paracetamol) = kan ge leverskador och om man har otur döden alkohol + benzodiazepiner (sobril ex) = ej bra pga av de påverkar samma singnalämnen i hjärnan (GABA). Kan ge dödlig utgång. Sen är det så att vissa som behandlas med antidepp kan må sämre när de dricker alkohol dvs depressionen eller ångesten blir värre till den del att man försöker ta sitt liv. Sen är det så att man ska helst inte dricka alkohol när man lider av depression och ångest. En kort förklaring var det. För att ge ett bättre svar så måste man kolla på det specifika medicinen varför den inte är lämpliga att ta med alkohol.


Jag äter två sorters antiddepressiva och jag har märkt att medicinerna förstärker fyllan. Jag har nu för avsikt att hålla mig till bara ett glas vin, aldrig mer, jag gör tokdumma saker och blir en elak sanningssägare kramis


En bra förklaring!


tack! /sofia


deet har inte hänt mig nått heller.Men det e klart när du är i en depp. ska man ju inte dricka,men när du mår bra går det iaf för mig.Men inte för mkt så man får ångest dan efter för den e inte rolig.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons