Forum Depression och ångest


Aggressiva humörsvängningar, hjälp

Hej, Jag måste få skriva av mig här, även om det här är ett väldigt vanligt ämne tyvärr. Jag går igenom såna fruktansvärda humörsvängningar att dett rubbar min vardag ibland. Jag är sambo och har ett jobb jag trivs med men bort sett från det kan jag känna mig ensammast i världen när jag mår skit. Jag kan tänka hemska saker om min pojkvän så ja vill slå honom, det kan handla om att han gör en sak som stör mig eller skrattar åt ett halvsexistiskt skämt på TV, även fast jag vet att han skämtar. Har förr blivit irriterad men det som oroar mig mest är att jag faktiskt skulle kunna SLÅ och bete mig aggressivt. En gång när jag hade druckit alkohol klöste jag honom och efteråt när jag var "mig själv" mådde jag skit över det. Är annars en väldigt godhjärtad person men ibland kan det kännas som att ingen någonsin kommer förtså mig och då känner jag mig ensam. Jag älskar min pojkvän och vi tänker likadant och har det bra, men ibland blir jag super rädd och skulle vilja gömma mig eller flytta bort och vara själv. Det är så jobbigt att vara frustrerad och inte få ut sina tankar, föser jag ut dem ur min hjärna leder det till att jag vill slå (eftersom jag inte kan slå andra har jag slått mig själv utan att ens tänka efter). Måste liksom via aggression få ut mina arga tankar, ett annat alternativ är att jag skriker eller slår näven i närmaste sak. Känner mig inte alls som mig själv ibland. Det här går alltså i vågor. Oftast i samband med PMS och mensen, eller när jag håller på att byta preventivring. Vet att det är hormonerna som spökar. Men det känns så hopplöst ibland och det slutar med att jag sitter med ansiktet i händerna och gråter ut min själ känns det som. Har börja tänka hatiskt över mycket och kan lita mindre och mindre på folk. Tänkte börja träna och se om det hjälper... Skulle vara himla skönt att få prata och diskutera med någon som ungefär har samma sorts problem.

Usch så jobbigt du har det. Ja alkohol släpper ju hämningar, kanske bäst att låta bli att dricka i samband med pms? Kan ju bero på stress också, jag har själv humörsväningar pga stress, blir lättare irriterad o arg när jag är stressad. Har du sökt hjälp för humörsväningarna hos barnmorska? Eller pratat med nån om din situation, om det finns nåt som stressar upp dig o triggar humöret?


Jag lider också av PMS och det är jättejobbigt när det börjar komma. Har inget läkemedel mot det utan försöker acceptera den tid när det är som sämst. MEN det är jobbigt för min sambo. Motionerar regelbundet, försöker sova ordentligt samt äta bra. Har hört att akupunktur kan hjälpa mot PMS men har inte prövat själv.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons