Forum Depression och ångest


äcklig

jag vet inte vad jag ska göra för att söka hjälp på annat sätt, varje gång skolkuratorn går förbi så är mina kompisar med mig, och kan inte gå ifrån lektion för jag har redan mycket skolk. kan fråga um , men jag har inte tid att åka flera mil för att prata osv.. jag vet inte ens om jag vill ha sån hjälp, men jag känner mej, redo .. jag undrar mest vad som får mig att vara ständigt otrogen mot en som jag faktist gillar väldigt mycket. de senaste månaderna har jag spytt ut mat, vägde 74 när jag började och nu är jag nere på 57 , och ska jag vara ärlig ser jag inte mycket skillnad i spegeln. Fortf samma äckliga dubbelhaka, "kärlekshandtag", magfett, tjocka lår, gigantiska vader, gäddhäng osv.. jag skickar ofta bilder till äldre på msn osv för att höra att jag är fin, men ändå känner jag mig så extremt ful och misslyckad. ibladn när jag spyr så kommer det bara blod, antar att jag river upp halsen, Får oftare och oftare ont i magen och huvudet och är konstant trött vilket gör att jag dricker fler och fler energidrycker. mina föräldrar anar ingenting, och alla som säger att dom gillar mig är bara ute efter sex, det är det enda jag är säker på nuför tiden. minst en gång om dagen känner jag mig så äcklig att jag helt seriöst vill dö. ser framför mig hur jag skär upp min hand lr annat. vill bara springa ifrån, klarar knappt att gå ibland min familj längre

Börja med att tala med dina föräldrar. De behöver få veta för att kunna hjälpa dig att söka hjälp. De är dina närmast anhöriga... vänd dig till dem och få hjälp NU! Låt det inte gå längre... försök inte ensam, vänd dig till din familj, låt dem hjälpa dig. Var ärlig mot dem. Om du har svårt att formulera dig, skriv ut texten du la ut här...


att prata med mina föräldrar är nog det dummaste. dom skulle lägga in mig på psyke, och jag skulle aldrig få göra något igen.


Kontakta en vårdcentral där du bor. Det kan vara ett bättre alternativ än traditionell kontakt med skolhälsovård. Enligt min uppfattning är skolhälsovården en light variant. Du behöver bättre stöd. På längre sikt kommer du ändå att få vända dig till vårdcentral.


Jag tar lite om maten och energidrycken. För att ha möjlighet att må bra så måste man äta riktig mat. Man blir aldrig överviktig av riktig mat utan man får istället en snyggare kropp (om nu det är så viktigt?). Den viktigaste bonusen med riktig mat är att man blir så mycket piggare och man sover bättre. Riktig mat ger oss alla olika näringsämnen som våran kropp och speciellt våran hjärna behöver. Energidrycker gör oss bara tjocka, sjuka och tröttare överlag och är helt onaturliga för oss. Tittar man på egenskaperna när det gäller fruktosen för kroppen så är det nästan som att dricka sprit varje dag, fast utan berusningen. Riktig mat: Ägg, kött, fisk, fågel, inälvsmat = Här finns alla viktiga vitaminer och mineraler i störst mängd (D, B-12, B6, Selen, Omega-3 i fet fisk, Järn, K2 osv). Detta ska vara basen i all mat för hjärnan och för att bygga upp en riktig människa. Helt ok för energin: Smör, grädde och creme fraiche. Gör allt gott och ger den bästa energiform vi kan tänka oss. Ingen energidryck i världen kan mäta sig med smör, eftersom smör inte påverkar vårat blodsocker. Dessutom hjälper fettet oss att få i oss flera vitaminer i kosten. Fröer och nötter i lagom mängd ger oss det magnesium vi behöver. För C vitamin (ej den viktigaste) Lite paprika eller broccoli. Behövs bara ca 40 gram per dag. Äter man däremot äpplen så måste man äta 6 st och då får man i sig mer socker än två cola burkar. Extra: D-vitamin i starkare variant (2000IE) och Omega-3 är aldrig fel att ta som tillskott. Vi lever i ett solfattigt land och många har D-vitaminbrist så här års, vilket inte ska underskattas. Solen ger bara D-vitamin när den står över 45 grader (skuggan är lika lång eller kortare än dig själv). Våran hjärna innehåller den typ av omega 3 som finns bra av i fet fisk (lax, sill). Idag äter vi ofta för lite av den varan. Icke mat: Allt som inte fanns för 50 000 år sedan. Sånt som har lång innehållsförteckning. Sånt som inte är naturligt. Sånt som inte är säsong året om, sånt med en massa socker osv. Boktips för framtiden = Matrevolutionen (sök på den) Hoppas du börjar i bägge ändarna och även söker hjälp. Då kommer du att bli en lyckligare människa fortare förhoppningsvis. Mvh Wille


Det svåraste med att ens försöka äta vanlig mat, är att jag får ångest bara jag käkar en halvköttbulle, det väcker tanken "det här gjorde dej fet " osv, har svårt att äta all mat överlag nuför tiden ocho känner mej äcklig när jag ens tänker på mat.


Okej, du vill inte prata med föräldrarna.... Men om du tänker efter nu då, vad är det för hjälp du vill ha? Vad tycker du själv att du behöver hjälp med, vad har du för mål? Vem tror du kan hjälpa dig med det? Är det nån dietist du behöver ha kontakt med? Någon på vårdcentralen? Vem kan hjälpa dig och med vad? Om du funderar på det ett tag... sen vänder du dig till en sån person, en professionell, som arbetar med sånt, istället för din familj. Kanske bättre så då?


Du blir inte fet av vanlig mat och absolut inte av en köttbulle. Det är av sånt som inte är vanlig mat som man blir fet av och av sånt som man äter när det inte är matdags. Man har inte en chans att må bra om man inte äter.


Alltså, jag vet att jag inte blir fet på en köttbulle.. men när jag äter något är jag rädd att fortsätta, tills jag blir tjock igen. Jag kommer ihåg i 4an, när skolsköterskan sa att om jag slutar äta så blir jag tjockare om jag börjar igen. Och då hade jag inte ens pratat om det. Jag ser ju liksom hur jag blir tjockare när jag äter, eller dricker annat än vatten och energidrycker. Jag vet inte vad jag vill ha för hjälp, vissa dagar (t.ex idag) känner jag hellre för att inte lämna sängen istället för att göra något. och andra dagar vill jag bara prata tills tungan ramlar ur.. eller skriva, Förut mådde jag som dåligste för jag var tjock, och jag tycker fortfarande att jag har för mycket fett, men nu mår jag dåligt utan anledning. Jag har nog aldrig varit nöjd med vem jag är, och jag kommer nog aldrig bli..


Jag tänkte bara att du skulle försöka tänka om lite. Vill du bli smidig som ett lejon eller en same så ska du äta som ett lejon eller en same. Vill du bli som en kraftig oxe eller gris (eller en skåning) så ska du äta kraftfoder eller gröt som en skåning. Ta inte illa upp nu alla skåningar, men det var Carl von Linné som beskrev er på detta sätt. Bovetegrötätare och runda. Samerna var smala och seniga köttätare.


Jag tror kanske att det är viktigare att för dig att prata med någon. I det du skriver verkar det som att du har ett ganska djupt psykologiskt problem med mat, som jag inte tror att någon LCHF-metod kan "bota". Det är väldigt viktigt att du skaffar hjälp snabbt, ta kontakt med BUP (info kanske finns på din hemkommuns hemsida). Annars är en vårdcentral kanske ännu bättre för de kan remittera dig dit du behöver komma.


öööhm..?Alltså, jag vet att jag inte blir fet på en köttbulle.. men när jag äter något är jag rädd att fortsätta, tills jag blir tjock igen. Jag kommer ihåg i 4an, när skolsköterskan sa att om jag slutar äta så blir jag tjockare om jag börjar igen. Och då hade jag inte ens pratat om det. Jag ser ju liksom hur jag blir tjockare när jag äter, eller dricker annat än vatten och energidrycker. Jag vet inte vad jag vill ha för hjälp, vissa dagar (t.ex idag) känner jag hellre för att inte lämna sängen istället för att göra något. och andra dagar vill jag bara prata tills tungan ramlar ur.. eller skriva, Förut mådde jag som dåligste för jag var tjock, och jag tycker fortfarande att jag har för mycket fett, men nu mår jag dåligt utan anledning. Jag har nog aldrig varit nöjd med vem jag är, och jag kommer nog aldrig bli.. Du mår iallafall inte bra som det är nu, det tyder på att du behöver hjälp av nån. Jag tror du klarar av att ta det steget... att söka hjälp. Du behöver få höra att du duger som du är, för det gör du ju. Men du behöver få må bra också... inte bara bekräftelse via msn o sånt, utan duga som du är och få må bra. Du behöver professionell hjälp för att komma ur denna onda spiral som drar dig nedåt hela tiden. Så sök hjälp, börja hos vårdcentralen och en läkare där... få remiss till en kurator och dietist kanske... strunta i vad en skolsköterska sa i 4an, det är inte aktuellt nu. Det finns nyare metoder för att komma tillrätta med dåliga matvanor och dålig självbild... så sök hjälp, gör det. WilleJ förespråkar en diet som han tror på, men jag tror du får bättre hjälp inom vården istället för att lägga nån större vikt vid det han skriver här. För det handlar om ett dåligt psykiskt mående, det behöver du professionella till, inte gå på diet på egen kraft.


Jag försökte bara få bort rädslan för att äta sådant som hennes kropp behöver. Inte som ersättning till vård utan bara för att börja bygga upp de brister som hon förmodligen har idag pga rädslan att bli överviktig. Ibland kan lite ny inspiration vara positivt. Men som sagt. Professionell kontakt är jätteviktigt. Jag var tvungen att posta när kostdoktorn handlar eftersom det är vanlig mat som finns i alla affärer (som är riktig mat). Tyckte dock att det vor bättre om det inte stått LCHF i filmrubriken...men man kan ju inte få allt:)


Idag sa min kompis "du mår inte bra va?" Om jag ens skulle söka hjälp så skulle dom vãl säga till mina föraldrar? Jag är verkligen jätterädd för det. När jag tänker på det ni skrivitoch att jag kanske borde söka hjälp, så inser jag bara att jag är för tjock för att ens ha ngt "fel". Jag är väl typ normalviktig nu iaf, jag är asrädd att ställa mej på vågen och jag gör det oftast flera gånger per dag och några g upp får mej bara till ångest och panik..


Jag vill sprida lite tankar. Tänk att du hade ett husdjur, ex en katt. Hur hade du fött katten? Vad hade hänt med katten om den ej får riktig mat? Idag blir många husdjur överviktiga. Ofta är det för att dom får fel mat. Äter dom rätt mår dom helt perfekt, precis som dom ska må och utan övervikt. Dock så mår dom nog betydligt bättre med lite övervikt än vad dom gjort utan mat. Hoppas du vill satsa på att ge dig själv riktig mat. Mat som ger den här extra skjutsen att leva livet. Som ger oss ett naturligt utseende. Jag skrev tidigare om vad denna mat är. I stort sett behöver du kött och grönsaker. Krångligare än så är det inte. ..och professionell hjälp. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons