Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Vårdanställd misstänks för sexövergrepp

Annons

På onsdagen anmäldes en manlig anställd på Östra Sjukhuset i Göteborg misstänkt för att ha förgripit sig sexuellt på patienter. Den misstänka mannen har tidigare arbetat inom psykiatrin men hade nyligen fått ett vikariat som skulle räcka över sommaren. Sedan tidigare finns det två polisanmälningar av kvinnor som hävdar att mannen förgripit sig sexuellt mot dem, så sjukhusets polisanmälan blev den tredje. Mannen är inte längre i tjänst.
– Vi ser väldigt allvarligt på det här. I synnerhet det ena fallet, vilket är det vi anmält till polisen, säger Eva Osvald, verksamhetschef för psykiatrin på Östra sjukhuset, till Göteborgs-Posten.

Enligt Eva Osvald ska de aktuella händelserna ha skett i vårdsituationer men av sekretesskäl vill hon inte gå in på några närmre detaljer vad det är mannen ska ha gjort.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.