Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Universitet ska ge kompletterande utbildning

Personer med avslutad utländsk läkarutbildning har snart möjlighet att läsa en kompletterande utbildning för att bli verksamma inom rätt område i den svenska sjukvården. Det beslutade regeringen i veckan.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-07-01

Annons

Lunds universitet och Umeå universitet fick i veckan i uppdrag av regeringen att bygga upp en kompletterande utbildning för personer som avslutat utländsk läkarutbildning.

– Du ska inte bara få ett jobb, utan också rätt jobb som motsvarar din kompetens. Många utrikes födda har i dag jobb som inte motsvarar deras utbildningsnivå. Det är slöseri både för samhället och för individen. Att de kompletterande utbildningarna nu startar på fler orter och inom fler områden gör att fler kan ta del av utbildningarna inom sitt yrke, säger Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Vidare får Uppsala universitet i uppdrag att skapa en kompletterande utbildning för apotekare och receptarier, och Malmö högskola en för tandläkare, skriver Läkartidningen. I framtiden är tanken att fler dylika utbildningar ska komma.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons