Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Svenskar trivs sämre på jobbet enligt global undersökning


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-20

Annons

I takt med den starka tillväxten minskar arbetsglädjen i Sverige. Det visar den globala undersökningen om trivsel på jobbet, skriver SVT Rapport (TT).

För tolfte året i rad genomför Ennova undersökningen om trivsel på arbetsplatsen. Undersökningen omfattar 23 länder och 25.000 anställda. Ur ett nordiskt perspektiv ligger Sverige sämst till.

Annons
Annons

-Det kan tolkas som om arbetstryggheten inte alltid betyder trivsel på jobbet för svenskarna. I vissa företag finns det också tecken på att anställda börjar undra om de får tillräckligt i lön, sägerAgneta Saxeby på Ennova till Rapport.

Globalt sett ligger Sverige fortfarande i toppskiktet i rankningslistan, men vi ligger sämst till i Norden. Förra året toppade bland annat Danmark listan men har nu petats ned av Mexiko som för första gången intagit topplatsen.

De länder som ligger sämst till är Tjeckien, Japan och Ungern.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.