Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Stress kan ge grått hår


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-04-12

Annons

Stress kan påverka din hårfärg, men genetik har förmodligen större betydelse än stress för om du får gråa hårstrån eller inte, skriver Dn.se&nbsp

Läkaren Anthony Komaroff vid Harvard universitetets medicinska fakulitet förklarar att varje hårstrå har en viss färg som det behåller till den dör. Ett redan brunt hårstrå blir aldrig grått, men när hårsäckarna producerar ett nytt hårstrå kan de hårstråna tappa en del i färg.

Ett hårstrå har en livslängd på två till fem år och stress kan göra att hårstråts livslängd förkortas. När de nya hårstråna sedan växer ut ökar sannolikheten att det nya håret blir grått.

”Kolla på din släkts generationer bakåt. Det kommer att ge dig en bättre indikation på när eller om du kommer bli gråhårig än dina nuvarande stressnivåer”, skriver Komaroff.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.