Stora vinglas gör att du dricker mer

Rymligare vinglas innebär ökad försäljning av vin. Det har forskare vid Cambridge universitet kommit fram efter ett vetenskapligt test på en pub. Redan nu har man kunnat se att flera brittiska pubar köpt in rymligare glas för att öka sin försäljning.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2016-11-25
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Stora vinglas lurar dig att dricka mer. Det visar ett vetenskapligt test i en engelsk pub. Forskarna kom överens med pubägaren att servera vin i olika glasstorlekar. Resultaten visar att vinförsöljningen ökade med 9 procent när pubägaren serverade vinet i det största glaset jämfört med standardglaset.

När det minsta glaset användes minskade vinförsäljningen något. Trots att det var lika mycket vin i båda glasen. Enligt forskarna beror detta på att gästen uppfattar att det är mindre vin i det stora glaset.

Liknande försök har gjort med tallrikar i olika storlekar. Även där har resultaten pekat på att större tallrik får gästerna att äta mer.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-12-1 11:07 (4 år sen)

    De senaste rönen visa att, blad de som dricker de störst vinglas, vinglas det mest.


Annons
Annons
Annons