Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

"Sjukvården måste byggas om"

Bristen på samordning och effektivitet är det stora problemet för svensk sjukvård. Vi är inte främmande för att helt lägga ned landstingen och flytta högspecialiserad sjukvård till staten, skriver Göran Hägglund, socialminister och partiledare för KD, på Svenska Dagbladets debattsida idag.
Annons

Allt för ofta konkurrerar landstingen med varandra istället för att samverka för patienternas bästa. Allt för mycket pengar används felaktigt, vilket innebär både onödigt mänskligt lidande och slöseri med våra gemensamma tillgångar, skriver KD-ledaren och pekar på brister i samordning och effektivitet i dagens organisation av vården i landsting. Skillnaden mellan olika landsting är stora och väntetider varierar stort. När behovet av specialisering i vården växer och den är beroende av kostnadskrävande utrustning behövs mer samordning.

Göran Hägglund vill tillsätta en utredning om den framtida sjukvårdens organisering. Han är inte främmande för att helt lägga ned landstingen och flytta åtminstone den högspecialiserade sjukvården till staten.

Håller du med Göran Hägglund? Ska landstingen läggas ner? Kommentera artikeln direkt här nedan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-07-11 18:56 (10 år sen)

    Lägg ner landstingen och ge oss lika vård över hela landet!
    Jag har tappat allt förtroende för sjukvården. Känner att jag stör när jag ändå är tvungen att kontakta vården.

  • Avatar Tidigare användare 2014-07-1 10:18 (10 år sen)

    Ja det vore kanske det bästa det! Som det är nu är det inte bra! Läkare skall pyssla med det dom är bra på, inte pappersarbete, inför läkarsekreterare igen!!! De skall hjälpa folk och inte sitta med pappersarbete som andra kan göra, diktafon igen!
    Tycker bara det blir sämre och sämre i vården och jag går INTE dit om det inte är absolut nödvändigt mer..... försöker själv istället, läsa på nätet och alternativa metoder och hälsokost, inte en massa giftiga mediciner man blir ännu dåligare av! Läkemedelsindustrin, suck säger jag bara, det är bara pengar i deras skallar. Att folk dör och blir ännu sjukare, det skiter dom i!!! Nä tack, utför går det med vården, det tycker många jag känner med!!! Och gamla skiter de i helt säger min lilla mamma!!!

  • Avatar Tidigare användare 2014-07-1 08:57 (10 år sen)

    Håller helt med. Är trött på revirpinkandet mellan landstingen. Det ska vara en statlig sjukvård precis som det borde vara en statlig skola. En remiss ska gälla i hela landet och vem som helst ska kunna uppsöka såväl allmänläkare som specialistläkare var man än befinner sig i landet oavsett var man bor och priset ska vara detsamma.

  • Avatar 2014-07-1 08:46 (10 år sen)

    Mycket bra. Jobba hårt för det !

  • Avatar Tidigare användare 2014-07-1 07:17 (10 år sen)

    Håller helt med. Braförslag

  • Avatar Tidigare användare 2014-07-1 07:07 (10 år sen)

    Ja, absolut!!! Titta på Norge och andra länder i EU,
    där fungerar skattepengar bättre inom vården.
    Med vänlig hälsning/J Wallin

  • Avatar 2014-07-1 05:14 (10 år sen)

    Jag førstår inte varfør det en gång i tiden læmnade staten och ombildade till Landsting.

    Dærfør håller jag med - Låt Landsting øvergå tll Statlig regi!

  • Avatar Tidigare användare 2014-06-30 22:37 (10 år sen)

    Låt allt gå över till staten som det var förut. Som det är nu är det bedrövligt!

  • Avatar Tidigare användare 2014-06-30 22:01 (10 år sen)

    Jag håller med!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.