Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Sjuksköterskor erbjuds norsk lön i Sverige

Ett svenskt bemanningsföretag vill locka svenska sjuksköterskor som arbetar i Norge att komma tillbaka till Sverige i sommar. De får behålla sina norska lön lovar företaget i en annons.
Annons

Bemanningsföretaget Zest Care erbjuder 44 000 kronor i månadslön för svenska sjuksköterskor som återvänder hem från Norge i sommar. Enligt bolaget arbetar 12 000 svenska sjuksköterskor en given dag i Norge medan det är brist på sjuksköterskor i Sverige.

Det utbildas 4000 sjuksköterskor per år i Sverige skriver Svenska Dagbladet. 2000 av dem ansöker om norsk legitimation. Eftersom varje utbildningsplats kostar en halv miljon kronor är det en miljard kronor varje år som Sverige använder på att utbilda sjuksköterskor som arbetar i Norge.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons