Region tillåter reklam på hälsocentraler

Region Jämtland Härjedalen dras med dålig ekonomi och ska få en skjuts framåt genom annonser på hälsocentralernas tv-skärmar. Reklampengarna ska gå till regionens arbete med drogförebyggande insatser.

Publicerad den: 2015-09-14
Författare: Anna-Cajsa Torkelsson, Redaktör

Annons
Annons
Annons

Tv-skärmar med drogupplysning varvat med reklam från olika företag kommer snart att bli verklighet på hälsocentralerna i Jämtland och Härjedalen. Genom att sälja annonsplatser hoppas regionen få in pengar till drogförebyggande arbete. Regionrådet Robert Uitto (S) säger till P4 Jämtland att det tidigare har varit svårt för regionen att få in pengar till drogförebyggande insatser i skolor, hos föreningar och på arbetsplatser.
– Nu ser vi en möjlighet att få pengar genom att göra på det här sättet, säger Robert Uitto till radiokanalen.
Organisationen Mobilisering mot droger, där såväl region, polis, kommuner och länsstyrelsen ingår, ligger bakom initiativet. Drogupplysningen har enligt lokalradion kostat runt en halv miljon kronor och förhoppningen är nu att annonsplatserna på hälsocentralernas tv-skärmar ska leda till intäkter i samma storlek. 

Inte fritt fram för vem som helst 

Beslutet att tillåta reklam har stötts av både högern och vänstern. Men det betyder inte att det blir fritt fram för vem som helst att annonsera, utan platserna kommer att vigas åt exempelvis apotek, gym och privata vårdgivare.
Oppositionsrådet Christer Siwertsson (M) kan dock tänka sig att utöka möjligheten till sponsring framöver.
– Men det får inte bli så att sponsringen blir ryggraden i vår sjukvård, säger han.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Lasse A 2015-09-14 21:00 (4 år sen)

    Ni vill ha in pengar utan att höja skatten, det är så många som får/ usel / ingen behandling så svart marknaden bara blir starkare o starkare det blir problem. Alla Xanor på gatorna för vägran att ex sätta in bet mildare och under kontroll. nä svenks nark politik sämst i EU mm. Ni gör det bara enklare för smuggel ligor hela tiden o problemet tar en annan väg när ni tycker ni gör något för svart handel reggas ej som tobak , sprit..... 30 tal USA ändå införde vi höga skatter Nu har vi etablerade gäng krimminella gäng som göds av dessa förslag ......


Annons
Annons
Annons