Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Regeringen föreslår en ny hälso- och sjukvårdslag

I en proposition föreslår regeringen att en ny hälso- och sjukvårdslag ska ersätta den nuvarande. Det nya regelverket ska bli mer överskådligt, tydligt och lättillgängligt än det nuvarande.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-11-11

Annons

Avsikten med den nya hälso- och sjukvårdslagen är att göra den mer pedagogisk och överblickbar som bättre motsvarar hälso- och sjukvårdens organisation. Tanken är att alla bestämmelser i den nuvarande lagen följer med den nya med i ny struktur och uppbyggnad.

Regeringen föreslår ett mindre antal förtydliganden och ändringar, till exempel reglering kring anställningsformer samt att det ska införs definitioner av vissa centrala begrepp. Beslutet fattades under torsdagens regeringssammanträde och lagförslagen föreslås träda i kraft den 1 april 2017.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.