Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Nytt center för hälsopromotion

Nu har ett kliniskt centrum för hälsofrämjande vård invigts vid Lunds Universitet. Avsikten är att ta fram, samla och sprida information om klinisk hälsopromotion.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-05-20

Annons

Målet med det så kallade WHO Collaborating Centre är att förändra ohälsosamma levnadsvanor för att öka patienternas chans till framgångsrik behandling. Till exempel ska sjukvårdspersonal utbildas i hälsopromotion. Det skriver Läkartidningen och lyfter fram ett citat av Hanna Tønneman, professor, överläkare och direktör för det nya centret:

– Upp till 90 procent av alla patienter har en livsstilsfaktor som man skulle kunna förändra och få ett bättre behandlingsresultat.

Centret som invigdes i veckan är ett samarbete mellan WHO, Socialdepartementet, Lunds universitet och Region Skåne. Initiativet ska verka lokalt liksom globalt och bidra till att forskningsresultat snabbare kommer ut i hälso- och sjukvården. I dagsläget tar det omkring tio år från samlat bevis till implementering i vården.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2016-05-22 13:36 (8 år sen)

    Hejsan. jag tränar inte alls. Har parkinson. vill inget tycker intedet är kul . Vill bara en sak. DÖ


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.