Många läkare arbetar efter pensionen

Läkarförbundet tillsammans med Sverige äldre läkare, SÄL, har gjort en kartläggning över hur många läkare som jobbar efter pension. Kartläggningen visar att fyra av tio läkare som fyllt 65 fortfarande arbetar.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2014-09-15
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons
Annons
Annons

Andelen läkare som fortsätter att arbeta efter att de flytt 65 stiger kraftigt och trenden fortsätter. År 2011 var 8 procent av de sysselsatta läkarna 65 år eller äldre. Bland de med specialistbevis var det knappt 12 procent av de sysselsatta som hade nått åldern 65 år, en ökning med nästan 10 procent sedan millennieskiftet.

De äldre läkarna utgör idag en större del av läkarkåren men kartläggningen visar också att en ökande andel äldre läkare fortsätter att arbeta efter 65 års ålder.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Eija Tyni 2015-10-19 19:32 (4 år sen)

    Ja det stämmer men tyvärr ökar fel i vården och många hamnar i rullstol p g a gamla läkare som opererar...Är det ingen som pratar om det. jag känner 2 st som blev förlamade nästan samma vecka i en Väst svensk lasarett...är detta okey?...läkaren har erskänt den ena i alla fall att läkaren har opererat fel,ändå får han jobba vidare.. men ändå de slinker undan för de här som har blivit förlamade orkar inte klaga vidare deras liv är förstört. De får ingen rehab ingenting!!! Det här är fruktansvärt!! Öppna ögonen för riskerna ökar !!!


Annons
Annons
Annons