Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Långa väntetider för kirurgi – kirurger slår larm

Efter att Linköping Universitetssjukhus blivit ett av fem nationella centra för operationer, så som tumörer i matstrupe och magsäck, råder det nu stor resursbrist. Det uttrycker flera kirurger på sjukhuset.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-03-06

Annons

De sedan tidigare långa väntetiderna har nu blivit längre efter att flera patienter hemmahörande i Sydöstra sjukvårdsregionen slussas till Linköpings Universitetssjukhus för operation. En allvarliga resursbrist trots nya direktiv om att minska operationsresurserna. Detta uttrycker fyra sektionschefer och professorer verksamma vid sjukhuset i ett gemensamt brev till regiondirektören och den politiska ledningen i Region Östergötland. De menar att situationen strider mot de löften de fått och undrar vad de ska säga till sina patienter

– Vi har ett ansvar för alla de här patienterna. Det handlar om hur vi planerar och genomför operationer på ett effektivt sätt. I sammanhanget handlar det också om att vi är ett sjukvårdssystem och kan arbetsfördela och nyttja alla våra sjukhus för att möjliggöra operationskapacitet på US, säger Mats Uddin, regiondirektör i Region Östergötland.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.