Läkare ägnar mindre tid med patienterna

Annons
Annons
Annons
Läkare i Dalarna ägnar allt mindre tid åt patienter och desto mer åt administrativa uppgifter. Det visar en stor undersökning som landstinget genomfört. Det var år 2003 som landstinget Dalarna gjorde en omfattande undersökning vid flera vårdcentraler och medicinska kliniker för att kolla lite närmre på hur läkarna använder sin tid. Och vid till exempel Mora vårdcentral gick 56 procent av arbetstiden åt till att träffa patienter när studien genomfördes. Nu när undersökningen följts upp har samma siffra sjunkit till 53 procent.

– Vi blev förvånade över att siffran var så låg, säger revisor Arne Pettersson (s), ordförande i landstinget Dalarnas revisorsgrupp, till Sveriges Radio Dalarna.

Istället går nu allt mer av läkarnas tid åt till bland annat utbildning, handledning och allmän administration. Läkarna själva menar också att de får allt fler kringuppgifter som tar tid att hantera.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Munir Yoonis 2020-01-25 00:38 (25 dagar sen)

    mina knän gör ont så att jag kunde inte simma och jag kunde inte sitta ner och jag kunde inte stå mindre om 20 minuter jag kan inte jobba också,
    Många gånger har jag träffat vårdcentral för ett tillfredsställande svar men tyvärr jag fick inte bra svar


Annons
Annons
Annons