Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Klimatförändringar – vår tids största hälsohot

Annons

Klimatförändringar som till exempel värmeböljor, försämrad vatten- och matförsörjning kommer att påverka miljarder människors hälsa och kräva&nbspett stort antal&nbspdödsfall. Det visar en ny omfattande rapport som forskare vid University College London i London, Storbritannien, publicerar under torsdagen i tidskriften Lancet där klimatförändringar uppges vara vår tids största hälsohot.

Forskarna hävdar bland annat att mat- och vattenförsörjningen kommer att bli en allt viktigare fråga på grund av de klimatförändringar som håller på att ske. De påpekar till exempel&nbspatt spannmål är väldigt känsligt för temperaturförändringar, en grads skillnad kan påverka skörden med 17 procent. Men förutom detta anser&nbspde även att klimatförändringarna utsätter miljarder människor för ökade hälsorisker. Antalet infektioner som malaria och denguefeber kommer enligt forskarna att bli allt vanligare, därför vill de nu att medicinska institutioner och universitet gör gemensamma uttalanden och sätter press på politiker.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.