Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Kirurg slog patient med knytnäve – för att fixa fraktur

En nedsövd patient med allvarliga ansiktsskador fick knytnävsslag i ansiktet av kirurgen – enligt läkarens egen utsago för att ”trycka tillbaka frakturen”. Nu mister han sin legitimation.
Annons

En kirurg på ett sjukhus i Storbritannien skulle operera en patient med ett brutet kindben och andra svåra ansiktsskador. Medan patienten låg nedsövd såg kirurgens kollegor hur han måttade slag efter slag mot patientens ansikte, rapporterar The Telegraph.

– Han slog ungefär tio slag, som en boxare. Han tog sikte och slog till, berättar en av dem för tidningen.

En annan läkare säger att hon blev så chockad av händelsen att hon inte kom sig för att ifrågasätta kirurgen.

Annons
Annons

– Jag minns en känsla av total chock första gången han slog till patienten.

"Minskade frakturer manuellt"

Kirurgen själv vägrar medge att han slagit patienten under operationen.

– Men jag minskade frakturen manuellt, säger han och hänvisar till att olika typer av slag förekommer inom exempelvis hjärt- och lungräddning.

Men brittiska General Medical Council, som utfärdar läkarlegitimationer, är inte imponerade av läkarens färdigheter. Patienten skadades inte av knytnävsslagen, men rådet har ändå valt att dra tillbaka mannens legitimation.

Annons
Annons

– Att använda en sådan grad av våld är under inga omständigheter lämpligt, eftersom det kan orsaka allvarliga skador på synnerven och leda till att patienten blir blind, säger ordföranden Ian Spafford till The Telegraph. 

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-04-22 22:55 (9 år sen)

    Jag blir mållös. Det var något bland det värsta jag har hört! Att behandla en patient på det sättet!/ Vonne - sjuksköterska


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons