Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Jämlik hälsa tar större plats inom politiken

Den 26 till 27 oktober hålls ett högnivåmöte i Stockholm för de nordiska och baltiska länderna om genomförandet av Hälsa 2020, WHO:s mål för jämlik hälsa.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-10-24

Annons

En central del i WHO:s policy för jämlik hälsa och välbefinnande är att hälsa bör ingå i alla politikområden. Viktigt är att aktörer från hela samhället behövs för att förbättra hälsan och minska ojämlikheten i hälsa. Det skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmedelande. Detta i samband med det möte som hålls för de nordiska och baltiska länderna den 26 till 27 oktober, där genomförandet av Hälsa 2020 ska diskuteras. Syftet är att stärka samarbeten och kunskapsutbyten mellan länderna.

Bland de cirka 80 personer som kommer delta på mötet ser vi bland andra Zsuzsanna Jakab, regiondirektör för WHO:s Europakontor, folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström, Johan Carlson, generaldirektör för Folkhälsomyndigheten, Olle Lundberg, ordförande för Kommissionen för jämlik hälsa och Inger Ashing, nationell samordnare för unga som varken arbetar eller studerar.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.