Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Här ligger Sveriges bästa universitet

USA toppar listan över världens bästa universitet. När det gäller svenska lärosäten rankas Karolinska institutet högst, enligt ett kinesiskt forskningscenter som årligen lyfter fram de 500 bästa universiteten i världen.

Publicerad den: 2015-08-17

Annons

Med en 48:e plats på listan ligger Karolinska institutet bäst till av de svenska universiteten. Därefter kommer Uppsala universitet på plats 61, och sedan Stockholms universitet på en 77:e plats.

Det handlar om Academic Ranking of World Universities, ARWU, som utförs av kinesiska forskningscentret Center of World-Class Universities. De hämtar all sin information från publika datakällor och har ett tydligt fokus på naturvetenskap och forskning. Parametrar som högciterade forskare och Nobelpris väger också in i bedömningen.

Det allra bästa universitetet i världen är Harvard, vilket följs av Stanford och Massachusetts Institute of Technology. Endast de brittiska lärosätena Cambridge och Oxford lyckas även ta sig in på topp-tio-listan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons