FMC slår tillbaka mot kritik

Annons

Företrädare för Flyktingmedicinskt centrum, FMC, anser att Stockholms läns landsting fattat beslutet om att säga upp avtalet med dem på felaktiga grunder. Det var under onsdagen som landstinget kom med beskedet att de med omedelbar verkan häver avtalet med FMC. Landstinget motiverade detta med att FMC har problem med bland annat otillräcklig läkarkompetens, avsteg från smittskyddslagen samt att arbetsuppgifter har överlåtits på personal som inte har tillräcklig kompetens. Men Shori Zand, koncernchef för företaget Avesina som driver FMC skriver i en kommentar att hon fick ta del av de kompletta grunderna för beslutet först under onsdagskvällen.
– Vid en snabb genomläsning kan vi konstatera att en mängd felaktigheter lagts till grund för SLL:s beslut. Rapporten innehåller analyser som inte har något med revision av medicinska rutiner och patientsäkerhet att göra. Vi delar inte deras uppfattningar och kommer att bemöta dessa påståenden så snart vi har detaljstuderat rapporten, skriver hon.

Från och med lördag kommer patienterna att hänvisas till fem vårdcentraler i landstinget.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons
Annons