Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Få läkarintyg håller som underlag


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-04

Annons

Endast 13 procent av de läkarintyg som skrivs håller kvalitetskraven för att Försäkringskassan ska kunna besluta om sjukpenning. Det visar en ny granskning, skriver Dagens Medicin.

Det är Inspektionen för socialförsäkringar (IFS) som på uppdrag från regeringen granskat Försäkringskassans hantering av underlagen för beslut om sjukpenning.

Annons
Annons

Tidigare har flera åtgärder satts in för att förbättra kvaliteten i läkarintygen och den övriga sjukskrivningsprocessen, men enligt IFS krävs det nu istället mer fördjupade analyser handläggarna behöver för att kunna fatta beslut som är rättssäkra.

IFS:s rapport visar även att flera delar av Försäkringskassans arbete präglas av myndighetsperspektiv än att arbeta utifrån den försäkrades perspektiv, samt att det oftast saknas motivering till besluten om sjukersättning vilket kan göra att den försäkrade inte förstår skälen till de beslut som fattas.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2013-06-5 14:15 (11 år sen)

    yeU5jO I really like and appreciate your blog.Really looking forward to read more. Really Cool.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.