Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Aktiv patient ökar möjligheterna för optimal vård

Ökad kunskap om sin sjukdom och möjlighet att träffa andra patienter i samma situation. Genom Aktiv patient vill Netdoktor stärka kroniker i deras vardag och rusta dem inför mötet med vården.


Publicerad den: 2021-03-01
Författare: Netdoktor

Aktiv patient ökar möjligheterna för optimal vård
Annons

Netdoktor har alltsedan starten för över 20 år sedan varit en naturlig hemvist för människor med kroniska sjukdomar. Med Aktiv patient tar Netdoktor ytterligare steg. I Aktiv patient kan patienter bland annat delta i patientutbildningar som ger information om rekommenderade behandlingar samt få information om sina rättigheter som patienter.

Patientutbildningar, diagnospooler och forum

– Vi vet att utbildning och upplysning stärker patienter i deras sjukdom och rustar dem inför vårdmötet. Därmed ökar deras möjligheter att få optimal och jämlik vård. I ett första skede har vi fokus på psoriasis, multipel skleros och typ 2-diabetes men framöver kommer vi att inkludera fler terapiområden i Aktiv patient, säger Besima Aho, publisher och ansvarig utgivare Netdoktor.

En bärande del av Aktiv patient är diagnosspecifika forum. Här kan patienter i samma situation träffas och dela erfarenheter. Varje forum har två moderatorer och precis som för övriga delar av Aktiv patient krävs inloggning med BankID för att delta.

Medlemmar i Aktiv patient kan även gå med i diagnospooler och under en period svara på frågor om livssituation, livskvalitet och behandling. Genom att dela just sitt perspektiv bidrar medlemmar till den samlade kunskapen om sin eller sina diagnoser, vilket i förlängningen kan komma att göra skillnad för framtida vård och behandlingar.

– I Aktiv patient har vi samlat uppskattade aktiviteter som patientutbildningar, diagnospooler och forum under ett och samma tak och använt den välbeprövade inloggningstjänsten BankID. Det gör Aktiv patient till en trygg plats med möjlighet att dela sina erfarenheter med andra och samtidigt själv få stöd och ökad kunskap som kan förbättra livskvaliteten, säger Besima Aho.

Logga in i Aktiv Patient

Vill du ha mer information om Aktiv Patient? Läs mer här!

 Logga in eller skapa konto här  

 

Har du frågor? Kontakta:
besima.aho@netdoktor.se
070- 293 12 10

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons