Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Yrsel

Hej!

Hämtade nya glasögon med ny styrka. Efter att ha använt dem en kväll och bl a sett på TV, så blev jag väldigt yr och illamående. När jag gick omkring så snubblade jag. Det måste berott på de nya glasen. Undr vad som kan ha gått snett och påverkat mig så?

Kan glsaögon lämnas tillbaka vid fel utprovning?

Vänliga hälsningar

Monica

Svar:

Hej Monica!

Ibland kan man bli yrslig av nya glasögon. Hjärnan behöver vänja sig vid de nya styrkorna och det kan ta allt från någon dag till någon vecka. Det bästa är om du använder glasögonen när du sitter still till en början och sen trappar upp användandet. Växla inte mellan nya och gamla glasögonen för då tar det bara längre tid. Blir det inte bättre med tiden får du gå tillbaka till din optiker så får de kolla vad som kan vara fel. Du har alltid garantier när du köper nya glasögon så det kostar inget att få hjälp med nya glasögonen.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.