Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: "Vattendroppe" i synfältet

Hej,

Jag  har sedan en tid tillbaka ett fenomen i mitt vänstra öga som jag liknar vid en vattendroppe som följer med ögats rörelser.

Finns det någon naturlig förklaring till detta?

undrar Kenneth

Svar:

Hej Kenneth!

Jag kan inte komma på någon naturlig förklaring så det bästa är nog att göra en synundersökning för att kontrollera om det går att se något avvikande. De flesta optiker har ett biomikroskop där man kan undersöka ögat i förstoring.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på Medoptik

 Annons