Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Värk bakom ögonen

Hej, jag har under ett par år haft värk bakom ögonen, eller hur man nu ska förklara det.

Jag snurrar runt med ögonen för att lindra det en kort stund innan det kommer tillbaka igen, vet ej om det är en dålig vana eller inte.

Känner mig även "stel" i ögonen, och det lindras även det av att röra på ögonen åt olika håll.

När jag nämnt detta till läkare har jag aldrig fått något svar, funderar på att gå till optikern där jag köpte glasögon och fråga men tänkte jag hör av mig här först!

Tack på förhand.

Svar:

Hej!

Om det var länge sedan du köpte glasögonen kan det hända att styrkan har ändrats så du behöver nya glasögon. Är glasögonen ganska nya kan det vara en dold skelning eller andra problem relaterade till musklerna som fäster på sidan av ögonen. I så fall behöver du komma till en ortoptist som kan lösa problemet. Berätta för din optiker och behöver du komma till en ortoptist får du hjälp med remiss i så fall.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons