Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Tryck/Domnade näsa.

Jag hsr nyligen börjat använda glasögon och de funkar jätte bra när jag använder dem. Men mitt problem är när jag inte har dem på, då känns det som där glasögonen sitter på näsan får jag en tryckande/domnande känsla. Vad kan detta bero på, sitter dem för hårt åt eller är det något som kan gå över med tiden? 

Tacksam för svar.

Svar:

Hej!

Det kan hända att de sitter för hårt och behöver justeras, be din optiker att kontrollera det.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.