Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Tryck i vänstra ögat

Det började i lördags kväll när det kändes som jag hade fått något i ögat och jag sköljde den och såg ingenting nu känns det svullet och som ett tryck vid sidan av ögat och det är ömt och gör ont i bland, vad kan det vara? Jätteobehagligt. Mina ögon är även torra.

Svar:

Hej!

Om du inte såg någonting utan var blind på ögat skulle jag rekommendera att söka läkare så snabbt som möjligt. Om det inte var så illa skulle jag boka tid hos en optiker så snart som möjligt som får kolla dina ögon, helst en optiker som även gör ögonhälsoundersökningar.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons