Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: torra slemhinnor o ögon

hejsan

har väldiga problem med torra ögon då jag inte kan få tårar, försökt dricka mkt o har även droppar för att det ska ge en hinna som skydd, men inget tycks hjälpa, lindrar ett tag ... även inne i näsan är jag torr, får lätt lindriga näsblod o skorpor därefter

har hört att ngn form av infektion i kroppen kan ge torra slemhinnor o även torra ögon

mvh Danne

Svar:

Hej Danne!

Ofta brukar man få testa sig fram med olika ögondroppar för att hitta vilken som fungerar bäst. De utan konserveringsmedel som är i gel och innehåller mycket hyaluronsyra brukar fungera bäst. Sen gäller det att droppa 5-6 gånger om dagen. Det finns även salvor som han har i till natten. Om du har testat olika droppar och även droppar mycket och det inte hjälper skulle jag vända mig till Källmarkskliniken i Stockholm som är specialiserade på torra ögon.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons