Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: TORRA öGON

Hej!

Mitt namn är Tobias och jag har en fråga?

Min mormor som idag är 70 år har haft problem med ögonen i snart 30 år. 

Hon kan inte gråta, hon berätta för mig att hon inte har fält en tår på snart 30 år. 

Jag fråga henne vrf men hon har inget svar på detta. Hon berättar att hon inte får några tårar och att det kan kännas som att hon har sandiga ögon! Det är så synd om henne, hon förlora sin make för 3 månader sen och att få se henne inte kunna gråta gjort ont i mitt hjärta:(

 

Snälla finns det något namn på denna sjukdom och finns det botemedel??

 

Mvh Tobias 

Svar:

Hej!

Torra ögon är väldigt vanligt idag och det kanske inte låter så allvarligt, men det kan vara riktigt jobbigt. Man kan få det av flera olika orsaker och för att finna orsaken skulle jag rekommendera att börja med att göra en synundersökning hos en optiker, helst en som gör tåranalyser. Skulle det behövas kan optikern sen hjälpa till med remiss till ögonläkare.

Bor din mormor i Stockholm finns Källmarkskliniken som är specialiserade på torra ögon.

Hoppas din mormor blir hjälpt!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. OptikerDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.