Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Tittar snett framför TV:n !

Vi har en dotter som vrider på huvudet när hon tittar på TV:n. Vi har varit hos optiker - läkare och allt är OK men vi kan inte släppa detta och går och är bekymrade . I skolan vrider hon inte på huvudet i klassrummet. När vi frågar henne säger hon att det är skönt för nacken . Hon har inga andra problem .. Hon idrottar och har bra balans och är mycket aktiv. Hon vrider alltid huvudet åt vänster mer eller mindre framför Tv:n. Har du hört ngt liknande ?. Vi gjorde en skiktröntgen för ca 2- år sedan utifrån våra påtryckningar då vi föräldrar var - är oroade för att det skulle vara ngn tumör ellet liknande men allt var OK men fortfarande kvarstår symptomet och hon själv har inga problem med detta utan det är vi Föräldrar som är oroliga. Har du - ni hört ngt liknande tidigare . Tacksam för återkoppling. Med vänlig hälsning, Anders.

Har

 

 

 

Svar:

Hej Anders!

Ni verkar ju ha kollat upp allt ordentligt så antagligen är det inget att oroa sig för. Det man kan misstänka annars är att hon har en liten skelning som avlastas vid sned blickriktning. Detta borde optikern ha upptäckt, men vissa skelningar kan vara luriga och då är det bättre om en ortoptist får undersöka eftersom de är skelningsexperter. Samtidigt ska man inte leta fel heller och om det inte finns några problem eller besvär brukar det vara bättre att avvakta. Är ni oroliga så be en ortoptist att kolla.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på Medoptik

 Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.