Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Tårarna rinner

Mina ögon (runt ögonen) är svullna/svampiga och så rinner de mycket. Tillståndet kommer och går men har nu varat i ca en vecka. Vad kan detta bero på?

Svar:

Den vanligaste orsaken till de symtom du beskriver är en virusinfektion som kan komma i samband med förkylning. Men det kan även bero på allergi. Pröva några av de droppar du kan köpa receptfritt på apoteket. Om besvären förvärras bör du uppsöka läkare.