Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Synnervsinflamation

Har många år haft problem med mina ögon. Har haft synnervsinflamationer väldigt många ggr å synen är nu nere på 20% med glas på vänster öga. 50 % på höger öga med glas! De gjorde utredning för 2,5 år sedan om MS,men hittade inga plack i hjärnan. Inget heller i ryggmärgen! Har en svag högersida,dåligt minne,sluddrigt tal,trötthet,dålig balans mm. Har en faster med MS, hennes dotter har MS,samt en annan kusin på samma sida av släkten som oxå har MS. Jag fick me som diagnos. Men mina ögon försämras kraftigt å synnervsinflamationerna bara återkommer.. Kan man ha MS utan plack på hjärna eller ryggmärg? Livrädd att mista mer av synen! Bara 43 år å ligger 15-20 timmar /dygn Mvh Jessica

Svar:

Hej!

Tråkigt att höra och jag förstår din oro. Tyvärr vet jag inte så mycket om MS mer än att man bör utredas för det om man har återkommande inflammationer på synnerven. Det bästa är att du frågor din läkare om det. Det är ju skönt om det inte är MS, men samtidigt bör väl läkarna utreda vidare för att försöka hitta orsaken till det hela?

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons