Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Synnervsatrofi?

Hej

stämmer det att när en svullen synnerv övergår till atrofi kan den inte bli svullen igen ex om nytt intrakraniellt tryck uppstår, eller kan även en blek atrofisk nerv visa papillödem?

/Ulrica

Svar:

Hej!

Det var en väldigt avancerad fråga. Som optiker kan man lite om mycket, när det gäller mer detaljfrågor skulle jag rekommendera att du frågar en ögonläkare som är specialiserad på synnerven.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikAnnons