Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: svullna ögon

är  så trött på mina svullnaögon man pratar om påsar under ögonen men jag  har dem i innerkant över ögonen upptill samt i ytterkant nertill ser ut som stora bullar är det nån vattensamling eller vad är 64 år osover bra haft detta i 5 år minst ser alltid så trött ut

Svar:

Hej!

När man blir äldre är det vanligt att ögonlocken hänger eller blir "svullna". I värsta fall kan det påverka synkvaliteten och då brukar man behöva korrigera det kirurgiskt. Be din optiker att kolla ögonlocken så kan du få hjälp med en eventuell remiss.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på Medoptik