Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Suddig syn efter hål i gula fläcken..

Hej.

Jag är 14 år och för 3 månader sen opererade jag ögat eftersom jag fått ett hål på gula fläcken i samband med att jag fick en fotboll på ögat.
Förra veckan hade jag tid hos läkaren och han sa att jag kunde börja spela fotboll igen med laget men att det kvarstår en minimal risk i och med att det finns en blåsa.
Jag har börjat spela fotboll igen men jag är oroligt och kan inte säga om synen blivit suddigare.
Vad bör jag göra?

 

Svar:

Hej!

Det är svårt för mig att ge några direkta råd eftersom jag inte har hela din historik och hur det ser ut på ögonbotten. Det bästa är om du kontaktar din läkare och ställer dina frågor så du får riktiga svar istället för mina gissningar. Ofta är det så mycket olika saker som spelar in därför är det svårt att säga att man ska göra si eller så.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker - MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.