Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Stora besvär med ögonen.

Hej, jag heter Martin och är 20 år gammal. Sen mer än ett år tillbaka har jag haft stora problem med mina ögon. Jag skulle beskriva det som att jag får en ögoninflammation varje vecka som sitter i 5 dagar o då är jag helt blodsprängd i ögonen. Jag har ont konstant, väldigt ont i ögonen. Det skaver, svider, värker något så fruktansvärt ibland. Brukar även vara väldigt svullen under ena ögat på morgonen. Har haft kontakt med läkare i ca 1 år men inte fått någon större hjälp. De konstaterar att jag har torra ögon. Visst det har jag, men när jag använder ögondroppar ca 10 ggr/dag, varma kompresser, omega 3 osv utan resultat så måste det vara något annat som är orsaken. Det ända som har hjälpt är Vexol (kortisondroppar). Men efter varje kur så kommer besvären tillbaka. Och kortison får man ju inte använda för mycket. Jag försöker verkligen att få en remiss till S:t Eriks men det är inte det lättaste.. Har du någon aning om vad detta kan vara?

Svar:

Hej!

Med dagens system kan man få remiss vart man vill i landet. Jag skulle rekommendera att du kontaktar Fredrik Källmark som forskar om torra ögon på S:t Eriks ögonsjukhus. Han kan även väldigt mycket annat om ögon. Du når honom via hans hemsida http://www.lidp.se

Hoppas du får ordning på ögonen!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons