Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Starroperation

Hej

Jag undrar när kan man börja träna på gym efter en starroperation?

Mvh Maggan 

Svar:

Hej!

För att vara helt säker bör du fråga ögonläkaren om det. Jag tror dock att du kan börja träna lugnt på gym ganska snart efter operationen, men undvik övningar där du slänger med huvudet under de första 6-8 veckorna. Löpning, hopp, gymnastik, aerobics etc tror jag inte är så bra då det kan påfresta linsen innan den läkt.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.