Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: starroperation

jag har opererat gråstarr på mitt högra öga under op gjorde det väldigt ont det kände  som dom stack en nål i mitt öga efter det har det inte blivit bättre jag har gjort 2 undersökningar på sjukhuset inget fel på trycket har dom sagt vad kan det bero på att det inte blemv bra mvh Bosse Lundberg

Svar:

Hej Bosse!

Det är jättesvårt att svara på, det bästa är om du ber en annan ögonläkare att titta på dina ögon och ge en second opinion. Efter en starroperation kan man se lite dåligt och även känna av det en tid efteråt, men efter några månader brukar det bli bättre. Synmässigt är det bra att göra en koll hos en optiker 6-8 veckor efter operationen för att se om det finns brytningsfel kvar som behöver korrigeras.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.