Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Starroperation

Opererade första ögat i augusti 2014 och kände "skav" från dag ett. Andra ögat som opererades i september har jag aldrig känt av. Har aldrig haft problem med torra ögon tidigare. Nu har jag prövat minst 5 olika droppar mot torra ögon och fått s k champagnekorkar insatta för att hålla tårvätskan på plats. I samband med detta fick jag nya droppar . Oftagel och Terracortril med Polymyxin B som jag medicenerat med i två omgångar. Besvären har inte försvunnit känns som att ha en fluga i kanten på ögat hela tiden och dropparna hjälper några minuter. Kan det inte vara läge att byta ut linsen även om de påstår att det inte är något fel på den. Läkaren talade även om en viss förslappning i undre ögonlocket. Kanske strama till det med operation. Det är jättejobbigt att leva med detta. Jag är 76 år och har även polyneuropati så det är viktigt att mina ögon fungerar bra. Tacksam för svar. Mvh

 

Svar:

Hej!

Det är inte helt ovanligt att man upplever ögonskav eller irritation och jag kan inte säga vad det beror på. Det bästa är att ta det med din ögonläkare för de borde ha mer erfarenhet av det.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, leg optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons