Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Spontant rinnande ögon

Hejsan.

Senaste åren så har haft problemet att det kunnat börja rinna från mina ögon. Har aldrig tänkt mycket på det, men det har börjat bli mer och mer den senaste tiden. Medans jag skriver det här ser det ut som att jag gråter. Det händer oftast när jag går ut, och vanligen i kallt väder, men nu har det börjat ske inomhus också.

Vad kan det innebära? Är det någonting jag behöver söka upp läkare för?

Tack på förhand!

Svar:

Hej! 

Det kan låta konstigt, men antagligen har du torra ögon. Det är ett samlingsnamn för torra och rinniga ögon. Det finns ögondroppar som gör att tårarna tjockare till sig lite och blir mindre rinniga. Droppa 3-4 ggr/dag och se om det hjälper. Se till att köpa droppar utan konserveringsmedel och som innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i tårvätskan. Kolla med din optiker så får du hjälp med rätt droppar. Hjälper inte det kan du be din läkare att kolla om tårkanalerna behöver spolas.

Vänliga hälsningar 

Peter Vetterskog - Leg Optiker på Medoptik Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons