Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Sova med öppet öga

Hej,

Min dotter sover ibland med ett eller båda ögonen lite öppna. Det ena ögat glipar nästan alltid lite. Är detta normalt? Hon är 9 år och jag har sett detta på henne under åren, men det är först nu jag plötsligt kom på att det kanske inte ska vara så?

 

Svar:

Hej!

Det är inte så ovanligt att folk sover med ögonen lite halvöppna. Risken om ögat är öppet för mycket under en längre tid är att hornhinnan torkar och att det då kan bli som små sår. Ni kan enkelt kolla om det finns påverkan på hornhinnorna hos en optiker. Skulle det behövas remiss till ögonläkare kan optikern även hjälpa till med detta.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog, Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.