Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: smärta ögonen?

hej jag är en kvinna som sista halvåret haft rejäla besvär med huvudvärk, ont i bihålorna, ständig lock för öronen samt ljudkänslighet, yrsel och ständigt svällda näsgångar. Jag har under hela hösten undersökt av husläkare och röntgat så bihålorna är det inget fel på, men jag är sjukskriven sen 5veckor nu då plågorna blev så kraftiga att jag hamnade på akuten.När det vaar som värst föll delar av synen bort. Man har fortfarande inte hittat problemet, men allt startade när jag flög i somras, efter det började jag bli dålig, var ofta trött och yrslig efter det. Jag har nyligen dragit mig till minnes att jag fick liknande besvär när jag flög för något år sen. Som liten hade jag återkommade öroninflammationer. Kan det vara något fel på mina öron? Sista veckan har jag upplevt att det värker/strålar upp i pannan när jag rör ögonen i sidled, kan det vara därifrån allt kommer? att det är nåt knas på nerver/muskler från ögonen? Känns som allt hör ihop med hjärnan på något sätt men jag kommer inte rätt i utredningen=( Borde jag söka en neurolog,ÖHN-läkare,ögonspecialist? MVH Micc

Svar:

Hej!

Jag tror inte att dina problem har sitt ursprung i ögonen, det låter mer som öron eller bihålor. Om bihålorna sväller kan de trycka på och ge smärta, då brukar man ofta få Nasonex som minskar svullnaden och det har du kanske provat? Om din familjeläkare inte kan finna orsaken borde du bli vidareremiterad till en specialistläkare som får utreda vidare. Nu är ju inte detta mitt område, men en gissning är att en öron, näsa, hals läkare borde kunna mest om detta. Hoppas att du får hjälp och blir bättre!

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons