Fråga optikern

Ställ dina frågor om synen, ögonen, glasögon, linser eller laseroperation till leg. optiker Peter Vetterskog. Fråga optiker Peter Vetterskog 

Jag gick optikerprogrammet på Karolinska Institutet där undervisningen sker på Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan samt S:t Eriks Ögonsjukhus. Optikerprogrammet är en 3-årig högskoleutbildning och handleds av såväl optiker som ögonläkare m.fl. Utbildningens tyngd ligger på synproblem och ögonsjukdomar. Efter examen har jag arbetat i ett flertal butiker och kedjor både i Sverige och Norge.

Sedan 2011 driver jag optikerbutiken Medoptik tillsammans med min syster som också är leg. optiker. Vi arbetar dagligen med ögonhälsa och grundliga synundersökningar.

 


Fråga   Ögon

Fråga: Skavande "Blåsa" på ögonvitan

hej! 

har ett problem med en återkommande liten blåsa på ögonvitan. jag känner ofta att det börjar skava som att jag har något i det ögat, ofta efter en lång dag när jag är trött. Den försvinner oftast över natten. man kan tydligt se den när jag börjar känna irritation. Har provat återfuktande ögondroppar när problemet kommer men märker ingen skillnad direkt. den kommer alltså inte varje dag utan kanske ett par gånger per vecka. Det är aldrig rött i ögat.  

Vad kan det vara? Är det något jag behöver behandling för? Det är otroligt jobbigt när det irriterar i ögat. Svårt att boka tid hos läkare också när den kommer så spontant. 

Tack på förhand / L 

Svar:

Hej!

Precis som du är inne på är det svårt att boka in en tid när du har blåsan och man behöver nästan se blåsan för att kunna avgöra vad det är. Det enklaste är nästan att få en tid hos en optiker när du har blåsan, helst hos en optiker som har en kamera och kan fotografera blåsan. Vissa optiker har kameror för att fotografera ögonbotten, men till detta behövs en kamera för det yttre segmentet. De flesta optiker brukar ha någon lucka varje dag så det borde inte vara så svårt att få en tid. Optikern kan även hjälpa dig med remiss till ögonläkaren om det behövs.

Vänliga hälsningar

Peter Vetterskog - Leg. Optiker på MedoptikDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.